Project omschrijving

Reconstructie rotonde 2

De aanleg van een ondergrondse fietstunnel in Amersfoort

Om de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid in de Amersfoortse wijk Vathorst te verbeteren wordt er een fietstunnel onder Rotonde 2 aangelegd. Om deze fietstunnel te kunnen realiseren leggen verschillende bedrijven hiervoor eerst de nodige kabels en leidingen om. Ook Methorst Infra draagt een steentje bij aan dit mooie project.

Hoge druk gasleiding van 8 bar

In opdracht van aannemingsbedrijf Van den Heuvel b.v. hebben wij boorgaten vrijgegraven. De nieuwe boring voor de hoge druk gasleiding werd gerealiseerd door de firma Van Beek. De stalen gasleiding hadden wij op de kant al in elkaar gelast en ingepakt. De leiding werd in de mobiele kranen gehangen en omhoog gehesen, zodat Van Beek de het in de boring kon trekken. Daarna kon het wederom in elkaar gelast en ingepakt worden. Uiteindelijk werd de gasleiding ontlucht en afgefakkeld, zodat daarna het gasnet weer in bedrijf genomen kon worden.

Transportleiding water 315 mm

Bij de transportleiding is de boring tijdelijk onder druk gezet om watermonsters te nemen. Deze watermonsters worden gekeurd door Vitens. Na een goedgekeurd monster wordt de leiding ingebouwd op het bestaande net.

Tot slot kon de sleuf weer gevuld worden met zand en hebben wij ons deel van dit mooie project succesvol afgerond!

Heeft u een soortgelijk project en wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met +31 6 28692998 of stuur een e-mail naar info@methorst-infra.nl Meer weten over Methorst Infra en onze werkwijze? Klik dan hier.

WAAR WERKEN WIJ VOOR