Project omschrijving

Camperplaats De Pol

Met de camper naar de parel van Gelderland

Onlangs is Scherpenzeel, de parel van Gelderland, een recreatieterrein rijker geworden; Camperplaats De Pol is geopend!

Camperplaats De Pol logo

Van idee naar realisatie

Midden in de Gelderse Vallei, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, naast Boerderij De Pol, vindt u de gelijknamige Camperplaats De Pol. Boer Wilco van Ginkel en zijn partner José Verhoef kwamen op het idee om een standplaats voor campers te beginnen, doordat de vader van José en zijn vriendin een balletje opgooiden. De toenmalige nevenactiviteiten op de boerderij werden door de coronacrisis minder en aangezien zij toch nog onbestemde ruimte hadden naast de boerderij, was dit helemaal geen slecht idee! Daarnaast is de locatie centraal en prachtig gelegen aan de rand van Scherpenzeel. Zo gezegd, zo gedaan. Wilco en José deden hun inspiratie op op diverse camperplaatsen in Nederland en kwamen in contact met de NKC, de Nederlandse Camper Club. Met al hun opgedane ideeën, waaronder de indeling van het terrein, klopte ze aan bij de gemeente voor een vergunning. Na een spoedig akkoord konden ze dan eindelijk van start!

De rol van Methorst Infra

Ook Methorst Infra mocht haar steentje bijdragen aan dit mooie project. Wij hebben van A tot Z de complete ondergrondse infrastructuur aangelegd voor dit nieuwe recreatieterrein. Zo hebben wij vanaf het begin af aan al meegedacht over de indeling van het terrein en de slimme plaatsbepaling van de aansluitingen water, elektra en riolering. Hiernaast hebben wij ook de openbare verlichting en de Wi-Fi masten op het terrein geplaatst. Bij Camperplaats De Pol heeft u de beschikking over een 16 ampère aansluiting. Bij Methorst Infra bent u aan het juiste adres voor onderhoud, renovatie of compleet nieuwe aanleg van een recreatieterrein. Het heeft ongeveer 4 weken geduurd vanaf de terreinuitzetting tot het moment dat de eerste camperaars kwamen logeren.

Lokale ondernemers

Naast de snelle en fijne samenwerking met de gemeente, konden eigenaren Wilco en José ook bouwen op andere lokale ondernemers. Zo heeft Wollie Bestrating de beplanting van het terrein verzorgd, is er een samenwerking met Bakker Frentz voor de dagelijkse levering van verse broodjes en heeft Methorst Infra de complete ondergrondse infrastructuur aangelegd.

De oplevering van de camperplaats

Dat deze gloednieuwe camperplaats op een top locatie ligt en gerund wordt door twee ondernemers met passie voor hun boerderij en de medemens, is de camperaars zeker niet ontgaan. Camperplaats De Pol heeft vanaf het begin al een goede doorstroom en regelmatige bezetting. De gasten zijn er bewust van dat ze op een boerderij zijn en genieten hierdoor des temeer van de landelijke sferen. Ook is dit het startpunt van vele wandel- en fietsroutes waaronder de Grebbelinie. De indeling en look-and-feel van de camperplaats zijn helemaal geworden zoals José en Wilco voor ogen hadden; strak, netjes en overzichtelijk! Daarnaast is het voor hen perfect te combineren met de boerderij. Wilco geeft regelmatig een rondleiding op de boerderij en José zorgt ervoor dat de gasten niets te kort komen. Met wat geluk kunnen de camperaars zelfs een pasgeboren kalf verwelkomen. Kortom, op Camperplaats De Pol bent u aan het juiste adres om maximaal te genieten van de rust, mooie omgeving en het boerenleven!

Voor meer informatie, tarieven en reserveren kunt u terecht op: https://camperplaatsdepol.nl/

WAAR WERKEN WIJ VOOR